21.3.11

who's lover?

κάποιος μου πρότεινε πριν χρόνια να δω τον 'Εραστή της Lady Chatterley'. πρόσφατα βρήκα χρόνο και τον είδα. και τον εραστή και τη λαίδη.
τέσσερα επισόδεια είναι. στο πρώτο μισιούνται, στο δεύτερο γαμιούνται, στο τρίτο αγαπιούνται και στο τελευταίο φεύγουν αγκαλιά στο ηλιοβασίλεμα από το southampton για τον Καναδά σε ένα πλοίο άλα Τιτανικος (μόνο που δε βουλιάζει μάλλον).
ούτε αν μου άρεσε κατάλαβα, ούτε αν δε μου άρεσε.
δηλ οκ. στο πρώτο δεν έχεις άποψη γιατί γνωρίζεις τους χαρακτήρες. αυτόν (κάφρος), αυτήν (άχρωμη), τον αντρα της (μαλάκας και κακομοίρης ταυτόχρονα) την υπηρέτρια (την συμπαθείς ή την αντιπαθεις, ούτε ξέρεις ούτε καταλαβαίνεις). στο δεύτερο σχηματίζεις άποψη για όλους εκτός από την υπηρέτρια. είναι η ίδια που είχες σχηματίσει στο πρώτο μόνο που τώρα είσαι βεβαιος. στο τρίτο περιμένεις να δεις.. θα κάνουν σεξ δε θα κάνουν σεξ (γιατί το δεύτερο παραπέμπει σε τσόντα και περιμένεις κλιμάκωση- δεν έρχεται ποτέ). στο τέταρτο δεν ξέρεις τι να υποθέσεις. αυτή πάει διακοπές, αυτός τρώει ξύλο χωρίς λόγο, ο άντρας της θέλει σώνει και καλά διάδοχο κι ας είναι και του ταχυδρόμου, η υπηρέτρια είναι ή μαζί της ή μαζί του (πάλι δεν καταλαβαίνεις) και στο τέλος ως δια μαγείας αυτή είανι έγκυος, αυτός πάει στον Καναδά και ο άντρας της μένει μαγκούφης, ανάπηρος και κακομοίρης στο κάστρο του καθώς αυτή τρέχει αλλοφρωνούσα προς το καράβι που φεύγει για να πάνε μαζί σε ένα κοινό (και παγωμένο) μέλλον στις αποικίες.. Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε ταξικό επίπεδο δηλ. Love conquers all...

No comments:

Post a Comment